ISP’DEN 400 AİLEYE GIDA YARDIMI – NGA ISP’ja 400 FAMILJEVE PAKO USHQIMORE

ISP’DEN 400 AİLEYE GIDA YARDIMI

DSC01111Okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan Shpresa Kulubü yaptığı kermesler ve topladığı yardımlarla 400 aileye Kurban Bayramında et yardımı yaptı. 3 kilogramlık etlerden oluşan yardım paketlerini (Toplam 1200 kg) ailelere ulaştırdılar.

Podujeva’da 150, Obiliq’te 150, Fushe Kosova’da 100 aileye yardım yapıldı.

Etkinlik öncesi Eğitim müdürleriyle görüşmeler yapıldı. Dağıtım yapılacak okullar ve mahalleler belirlendi. 15 Ekim Salı günü saat 16.00’da öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz daha önceden belirlenen yerlerde ailelere yardımları teslim ettiler. Yardımı alan aileler, öğrencilerle ve öğretmenlerimizle bayramlaştıktan sonra yardımlar konusunda duydukları memnuniyetlerini ifade ettiler. Yardımı hazırlayan ve yapan öğrencilere, ailelere ve okula çok teşekkür ettiler.

More photos

NGA  ISP’ja 400 FAMILJEVE PAKO USHQIMORE

            Me rastin e festës së Kurban Bajramit nxënësit dhe mësimdhënësit e shkollës  ISP në kuadër të klubit ” Shpresa”   kanë grumbulluar  mjete nga panairi ushqimorë për 400 familje.   Pakot që përmbajnë nga 3 kg mish (gjithësej 1200kg)  janë ndarë për familjet skamnore.

Familjet që kemi ndihmuar janë: Në  Podujevë   150, në Obiliq  150 dhe Fushë Kosovë   100.

DSC01117Para aktiviteteve kemi pasur takim me drejtorin e Arsimit, gjithashtu janë përcaktuar shkollat dhe lagjet të cilat do të ndihmohen.  Më 15 tetor ditën  e martë në ora 16.00 nxënësit së bashku me mësimdhënësit i kanë dorëzuar ndihmat në familjet e përcaktuara më parë. Familjet të cilat kanë marrë pakot ushqimore janë përshëndetur dhe ururar me rastin e Festës së Kurban Bajramit dhe ata kanë shprehur mirënjohje për ndihmën e ofruar.

Të gjithë pjesëmarrësit në këtë aktivitet nxënësit,familjet dhe shkolla jonë janë falenderuar përzemërsisht me këtë gjest human.