Të shtunën, më 26 mars u mbajtën garat finale në lëndën e Gjuhës angleze dhe të Kimisë.

Në bazë të statistikave të bëra nga Kolegji “Mehmet Akif” numri i pjesëmarrësve në garën e gjuhës angleze ishte rreth 2043 nxënës prej 368 shkollave, ndërsa në garën e kimisë morën pjesë rreth 1561 nxënës prej 318 shkollave.

Sipas rezultateve të garës së gjuhës angleze, me mesataren më të lartë doli SHFMU “Faik Konica” nga Prishtina, ndërsa në garën e kimisë, shkolla me mesataren më të lartë doli SHMU “Nazim Hikmet” nga Gjilani.

Pjesëmarrësit e garës janë shpërblyer me nga një çertifikatë ndërsa fituesit e garës janë shpërblyer edhe me bursa. Mësimdhënësve dhe shkollave të cilët janë rradhitur në 3 vendet e para iu është dhuruar nga një tablet PC.

photos

Kimi - Kl. 8

# Nxënësi Shkolla Bursë
1 LINDRIT JAHIU Thimi Mitko – Gjilan 100
2 DAFINA ABDYLI Nazim Hikmet – Gjilan 100
3 ARGJIRA ZYMERI Shaban Shala – Podujevë 100
4 ANDI SEJDIU Lagjja II – Gjilan 75
5 MUSLI JEMINI Edit Durham – Suharekë 75
6 AURORA KQIKU Nazim Hikmet – Gjilan 75
7 ALBINA SAHITI Besim Rexhepi – Ferizaj 75
8 ERA KURTESHI Thimi Mitko – Gjilan 50
9 LORINË BAJRAMI Thimi Mitko – Gjilan 50
10 BLERTINA BERISHA Abedin Bujupi – Gllogoc 50
11 BARDH MUSTAFA Rexhep Elmazi – Gjilan 50
12 AURITË BYTYÇI 7 Marsi – Suharekë 25
13 VLERA PIREVA Zenel Hajdini – Podujevë 25
14 VESA IBRAHIMI Abaz Ajeti – Gjilan 25
15 MILOT MORINA Mitrush Kuteli – Prishtinë 25

Kimi - Kl. 9

# Nxënësi Shkolla Bursë
1 ERION MORINA Kajtaz Ramadani – Malishevë 100
2 ADRIAN KRASNIQI SHMU – 2 – Vushtrri 100
3 VIKTOR AHMETI Lagjja II – Gjilan 100
4 LORITA RAHIMI Nazim Hikmet – Gjilan 75
5 SHKODRAN HASANI Imri Halili – Ferizaj 75
6 ERNA KACANIKU Emin Duraku – Prizren 75
7 ARDIT HAXHIJAJ Bajram Curri – Istog 75
8 GERTA SHKODRA Hasan Prishtina – Prishtinë 50
9 BLERTA KRYEZIU Nazim Hikmet – Gjilan 50
10 FLETA HOXHAJ Bajram Curri – Istog 50
11 EDONË ZEKA Abaz Ajeti – Gjilan 50
12 ARTIN SERMAXHAJ Pavaresia – Prishtinë 25
13 ALBIONA ARIFAJ Dëshmoret e Tivarit – Suharekë 25
14 JORA VESELI Hasan Prishtina – Prishtinë 25
15 JEHONA UKA Abdyl Frashëri – Vushtrri 25

Gjuhë Angleze - Kl. 8

# Nxënësi Shkolla Bursë
1 OLT KONDIROLLI Faik Konica – Prishtinë 100
2 ERNA HULAJ Xhemail Mustafa – Prishtinë 100
3 VIOLA BUGAQKU Hasan Prishtina – Prishtinë 75
4 DIELLZA DUSHI Mazllum Këpuska – Gjakovë 75
5 ERZANA UKA Pavaresia – Prishtinë 50
6 PUHIZA JANUZI Thimi Mitko – Gjilan 50
7 ZANA HASHANI Dardania – Prishtinë 50
8 DIELLZA IBRAHIMI Asim Vokshi – Prishtinë 25
9 FLAMUR BAKIJA Mustafa Bakija 1 – Gjakovë 25
10 DAKOL ISLAMI Hasan Prishtina – Prishtinë 25

Gjuhë Angleze - Kl. 9

# Nxënësi Shkolla Bursë
1 ARILONA KRYEZIU Faik Konica – Prishtinë 100
2 JONA RAMADANI Ismail Qemali – Prishtinë 100
3 JONIDA KUÇI Ismail Qemali – Prishtinë 75
4 ERNA MITATI Selami Hallaqi – Gjilan 75
5 OLTA PURRINI Mazllum Këpuska – Gjakovë 50
6 ERIKA PALUSHI Atë Gjërgjë Fishta – Klinë 50
7 ENTA BESELICA Naim Frashëri – Prishtinë 50
8 ELSA KRASNIQI Qamil Ilazi – Kaçanik 25
9 BLERTA ISMAJLI Xhemail Mustafa – Prishtinë 25
10 FATIONA KRYEZIU Abdyl Frasheri – Prizren 25