NXËNËSIT E KOLEGJIT “MEHMET AKIF” EDHE KËSAJ HERE U KTHYEN ME MEDALJE ARI DHE ARGJENDI NGA SHBA

Në olimpiadën “GENIUS”, që është mbajtur më 13-16.06.2016 në Oswego të SHBA-së, ishin edhe nxënësit e Kolegjit “Mehmet Akif” aty ku të rinjtë nga mbarë bota kanë prezantuar projektet e tyre nga fusha të ndryshme të zbulimeve teknike. Në këtë garë janë pesë kategori me fokus në çështjen e ambientit, kategoria e shkencës, e artit, e shkrimit kreativ, e inxhinierisë dhe e dizajnit e biznesit. Nga 1171 projekte që kanë aplikuar nga mbarë bota janë pranuar 401 projekte.
Nxënësit tanë kanë marrë pjesë në Science category dhe Business category

Në Science category Leonita Sadiku dhe Errita Bokshi (MAC Gjakova) kanë konkurruar me një projekt për prodhimin alternativ të energjisë elektrike, projekt ky që në konkurrencën e gjithsej 401 projekteve nga mbarë bota, është nderuar me medaljen e artë.
Në mesin e nxënësve që kanë garuar dhe që janë shpërblyer me Honorable Mention në këtë kategori kanë qenë edhe Arbnore Aliu dhe Rina Gashi (MAC Lipjan), Fiona Hajredini dhe Kaltrina Merovci (MAC Lipjan), Lekë Hapçiu dhe Florian Shllaku (MAC Lipjan) dhe Art Vula dhe Rita Qela (MAC Gjakova)
Ndërsa në Business category Zeynep Yilmaz (MAC Lipjan) ka fituar medalje argjendi.

Puna e palodhshme e nxënësve dhe mësimdhënësve tanë e mbështetur nga prindërit edhe kësaj here është kurorëzuar me sukses.

Urime!

photos