Edhe këtë vit ishte një pjesëmarrje e madhe në garat e organızuara nga kolegjı “Mehmet Akif”

Faza e parë e Garës së  Gjuhës angleze e cila është organizuar për herë të 8-të  u mbajt të shtunën më 12 nëntor. Në bazë të rezultateve në nivel të kl. 8-ta nxënësi më i suksesshëm është Era Hyseni nga shkolla  “Lidhja e Prizrenit” Pejë. Ndërsa  në nivel të kl. 9-ta nxënësi më i suksesshëm është Blin Ahmeti  nga shkolla “Naim Frashëri”, Prishtinë. Në fazën e parë të Garës së  Gjuhës angleze  morën pjesë   2345 nxënës nga 773 shkolla publike, ndërsa në fazën e parë të kimisë  morën pjesë 1831 nxënës nga 672 shkolla publike. Rezultatet e  testit nga lënda e kimisë  si dhe pyetësori  do të publikohen të mërkurën më 23 mars, në adresat elektronike të kolegjeve tona.

Provimi final i garave do të mbahet të shtunën më 1 prill 2017