Category Archives: News

MyON – Digital Library

Një element bazë i sistemit tonë arsimor është, përvetësimi sa më mirë i gjuhës së huaj nga nxënësit tonë. Për realizimin e kësaj, ne i kemi kushtuar rëndësi të veçantë mësimit të gjuhës angleze duke filluar nga parashkollarët. Në mësimin e gjuhës së huaj, leximi ka një vend të veçantë dhe shumë të rëndësishëm.

Duke u nisur nga ky fakt, për herë të parë këtë vit në sistemin tonë arsimor, kemi sjellë bibliotekën digjitale e cila është gjithëpërfshirëse, dhe ka një përhapje gjithnjë e më të madhe falë teknologjisë. Në kuadër të këtij sistemi, fëmijët tanë do ta kenë bibliotekën më të pasur (8000 libra) të botës. Me anë të fjalëkalimit (password) do të kenë mundësi ta shfrytëzojnë në çdo kohë bibliotekën digjitale “MY ON”.

Çfarë është MyON?

MY ON­, është bibliotekë digjitale gjithëpërfshirëse, me qëllim edukativ për të ndihmuar zhvillimin e aftësisë të leximit, dëgjimit dhe të kuptuarit e gjuhës së huaj nga nxënësit.

Si përdoret MyON?

Qasja, në këtë sistem bëhet me anë të fjalëkalimit (pasword) e cila jepet nga shkolla. Sistemi do të jetë nën mbikqyrjen e mësimdhënësve të gjuhës angleze të cilët do ta bëjnë edhe motivimin e nxënësve për lexim dhe propozim të librave. Në qasjen e parë, nxënësi do t’i nënshtrohet një testi nga sistemi jonë për përcaktimin e nivelit të gjuhës angleze. Në periudha të caktuara, do të kontrollohet edhe progresi i nxënësit sa i përket përvetësimit të gjuhës angleze.MY ON ofron mundësinë e “librit më zë”. Në përfundim të leximit të çdo libri, nxënësit do t’i nënshtohen një testi, rezultati i të cilit do të regjistrohet në këtë sistem. Ky sistem do ta kontrollojë progresin e nxënësve në përvetësimin e gjuhës angleze, me anë të testeve të cilat do t’i bëjnë çdo dy javë. Ky program ofron mundësinë, që ta dimë se sa libra, dhe për sa kohë i kanë lexuar nxënësit, si dhe rezultatet e kuizeve dhe grafikën e progresit në gjuhën angleze.

Në këto të dhëna, do të kenë qasje, vetëm mësimdhënësit e gjuhës angleze dhe prindërit.

MY ON, mundëson leximin e librave, me përmbajtje të ndryshme edukative, si psh: shkencore, sociale,teknologjike etj.

Biology & Chemistry General Assessment Test Top Students – 12.12.2017

Students can check their detailed results in their e-school account.

6

Biology
Chemistry
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Ejona Leka
ISP Marigona
6A
20
0
0
0
20
0
20
1
Gerti Krasniqi
ISP Marigona
6B
20
0
0
0
20
0
20
1
Noar Hoxha
ISP Marigona
6C
20
0
0
0
20
0
20
1
Olt Lluka
ISP Marigona
6B
20
0
0
0
20
0
20
1
Rubin Kryeziu
MAC Prizren
6A
20
0
0
0
20
0
20
1
Ylli Rada
MAC Prizren
6A
20
0
0
0
20
0
20
7
Art Agani
ISP Marigona
6C
19
1
0
0
19
1
18.75
7
Emira Shabani
ISP Marigona
6B
19
1
0
0
19
1
18.75
7
Eris Mustafa
ISP Marigona
6A
19
1
0
0
19
1
18.75
7
Esra Neriman Ünal
ISP Marigona
6C
19
1
0
0
19
1
18.75
7
Hera Dalipi
ISP Marigona
6A
19
1
0
0
19
1
18.75
7
Klesta Hoxha
MAC Prizren
6A
19
1
0
0
19
1
18.75
7
Luca Totozani
ISP Marigona
6C
19
1
0
0
19
1
18.75
7
Nesrin Beyza Sevimli
ISP Marigona
6A
19
1
0
0
19
1
18.75
7
Rea Dushi
ISP Marigona
6B
19
1
0
0
19
1
18.75
7
Rina Beqiri
ISP Marigona
6B
19
1
0
0
19
1
18.75
17
Hana Duraku
ISP Marigona
6B
18
0
0
0
18
0
18
18
Atdhe Dakaj
MAC Prizren
6A
18
2
0
0
18
2
17.5
18
Dea Gjevukaj
MAC Prizren
6A
18
2
0
0
18
2
17.5
18
Liza Borovci
ISP Marigona
6B
18
2
0
0
18
2
17.5
18
Naz Pacollari
MAC Prizren
6A
18
2
0
0
18
2
17.5
18
Orest Kryeziu
MAC Gjakova
6A
18
2
0
0
18
2
17.5
18
Sharr Duraku
ISP Marigona
6A
18
2
0
0
18
2
17.5
18
Valëza Makolli
ISP Marigona
6C
18
2
0
0
18
2
17.5
18
Yunus Emre Demir
ISP Marigona
6B
18
2
0
0
18
2
17.5

7

Biology
Chemistry
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Enki Vula
MAC Gjakova
7A
20
0
18
2
38
2
37.5
1
Müjgan Özyurt
ISP Marigona
7C
20
0
18
2
38
2
37.5
1
Rigon Meleqi
ISP Marigona
7B
20
0
18
2
38
2
37.5
4
Ayşe Özkurt
ISP Marigona
7C
18
2
18
2
36
4
35
4
Eni Sahatqija
MAC Gjakova
7A
20
0
16
4
36
4
35
4
Fatih Qehaja
MAC Gjakova
7A
20
0
16
4
36
4
35
4
Hana Cakaj
ISP Marigona
7C
19
1
17
3
36
4
35
4
Mücteba Erdem Özcan
ISP Marigona
7C
18
2
18
2
36
4
35
4
Olt Sefedini
ISP Marigona
7A
17
3
19
1
36
4
35
4
Olti Mehmetaj
MAC Prizren
7A
18
2
18
2
36
4
35
11
Diella Doli
MAC Gjakova
7A
20
0
15
4
35
4
34
12
Era Zymberi
ISP Marigona
7A
17
3
18
2
35
5
33.75
12
Martin Muja
ISP Marigona
7A
17
3
18
2
35
5
33.75
14
Rijad Bajmak
MAC Prizren
7A
15
4
19
1
34
5
32.75
15
Edis Schafler
ISP Marigona
7C
19
1
15
5
34
6
32.5
15
Fatih Hoxha
ISP Marigona
7B
19
1
15
5
34
6
32.5
15
Shpat Osaj
ISP Marigona
7B
17
3
17
3
34
6
32.5
15
Valza Zenelaj
ISP Marigona
7A
20
0
14
6
34
6
32.5
19
Adea Peci
ISP Marigona
7A
18
1
15
3
33
4
32
20
Brezart Nagavci
MAC Gjakova
7A
16
4
17
2
33
6
31.5
20
Dalina Canhasi
MAC Gjakova
7A
18
2
15
4
33
6
31.5

8

Biology
Chemistry
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Kerim Gjergjizi
MAC Prizren
8A
19
1
19
1
38
2
37.5
2
Olt Gashi
ISP Marigona
8A
19
1
18
1
37
2
36.5
3
Eron Sadiku
ISP Marigona
8B
19
1
18
2
37
3
36.25
3
Robert Pira
ISP Marigona
8B
19
1
18
2
37
3
36.25
3
Sena Sylbije
MAC Prizren
8A
18
2
19
1
37
3
36.25
3
Varis Rada
MAC Prizren
8A
18
2
19
1
37
3
36.25
3
Vesa Shabani
ISP Marigona
8A
19
1
18
2
37
3
36.25
8
Zenel Sadiku
MAC Gjakova
8A
19
1
17
3
36
4
35
9
Mert Jusufi
ISP Marigona
8A
16
2
19
1
35
3
34.25
10
Ahmet Can Korkut
ISP Marigona
8A
20
0
15
5
35
5
33.75
11
Hasan Basri Yılmaz
ISP Marigona
8B
18
2
16
4
34
6
32.5
12
Eriola Kryeziu
ISP Marigona
8A
17
3
16
4
33
7
31.25
12
İhsan Bozkurt
ISP Marigona
8A
15
5
18
2
33
7
31.25
14
Fjolla Dobruna
MAC Gjakova
8A
19
1
13
4
32
5
30.75
15
Lum Zherka
MAC Gjakova
8A
19
1
13
5
32
6
30.5
16
Arba Maxhuni
ISP Marigona
8A
18
2
14
6
32
8
30
16
Leutrim Morina
MAC Gjakova
8A
16
4
16
4
32
8
30
18
Drit Dula
MAC Prizren
8A
15
2
16
3
31
5
29.75
19
Ahmet Remzi Yıldırım
MAC Prizren
8A
17
3
13
7
30
10
27.5
19
Ari Ferati
ISP Marigona
8B
16
4
14
6
30
10
27.5
19
Beren Baymaku
ISP Marigona
8B
15
5
15
5
30
10
27.5
19
Eriona Beqiri
ISP Marigona
8B
17
3
13
7
30
10
27.5
19
Erisa Shaqiri
ISP Marigona
8B
14
6
16
4
30
10
27.5
19
Gjergj Rexhaj
ISP Marigona
8A
16
4
14
6
30
10
27.5
19
Ibrahim Muzhaqi
ISP Marigona
8A
14
6
16
4
30
10
27.5

9

Biology
Chemistry
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Penda Smajljaj
MAC Lipjan
9A
20
0
20
0
40
0
40
2
Alfred Hadri
MAC Gjakova
9A
20
0
19
1
39
1
38.75
2
Emira Karahoda
MAC Prizren
9B
19
1
20
0
39
1
38.75
2
Tringa Rexhepaj
MAC Lipjan
9A
19
1
20
0
39
1
38.75
5
Alketa Mecini
MAC Lipjan
9A
19
1
19
1
38
2
37.5
6
Elsa Morina
MAC Prizren
9A
19
1
18
1
37
2
36.5
7
Flori Vula
MAC Gjakova
9A
19
1
18
2
37
3
36.25
7
Verona Sopa
MAC Lipjan
9A
17
3
20
0
37
3
36.25
9
Diar Kamberi
MAC Gjakova
9A
19
1
17
3
36
4
35
9
Dren Kastrati
ISP Marigona
9B
19
1
17
3
36
4
35
11
Blendi Melenica
MAC Lipjan
9A
17
3
18
2
35
5
33.75
11
Dianë Demiri
MAC Lipjan
9A
16
4
19
1
35
5
33.75
11
Fjona Kllokoqi
ISP Marigona
9B
17
3
18
2
35
5
33.75
14
Ariola Çerkini
MAC Lipjan
9A
16
3
18
2
34
5
32.75
14
Edona Dakaj
MAC Prizren
9A
20
0
14
5
34
5
32.75
16
Arbnor Rama
MAC Lipjan
9A
16
4
18
2
34
6
32.5
16
Blendi Uka
ISP Marigona
9B
16
4
18
2
34
6
32.5
16
Gresa Brovina
MAC Gjakova
9A
18
2
16
4
34
6
32.5
16
Sevdenur Bektas
MAC Prizren
9B
19
1
15
5
34
6
32.5
16
Sümer Berk Şener
ISP Marigona
9A
17
3
17
3
34
6
32.5
16
Yahya Alp Özay
MAC Prizren
9B
15
5
19
1
34
6
32.5

Physics & English General Assessment Test Top Students – 06.12.2017

Students can check their detailed results in their e-school account.

6

Physics
English
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Noar Hoxha
ISP Marigona
6C
19
1
20
0
39
1
38.75
2
Ylli Rada
MAC Prizren
6A
19
1
18
2
37
3
36.25
3
Dilara Özay
MAC Prizren
6A
16
4
20
0
36
4
35
4
Naz Pacollari
MAC Prizren
6A
16
4
19
1
35
5
33.75
4
Rubin Kryeziu
MAC Prizren
6A
17
3
18
2
35
5
33.75
6
Sharr Duraku
ISP Marigona
6A
14
3
19
1
33
4
32
7
Olt Lluka
ISP Marigona
6B
15
3
18
2
33
5
31.75
8
Zelal Berra Küçükkaya
ISP Marigona
6C
14
6
19
1
33
7
31.25
8
Ejona Leka
ISP Marigona
6A
12
3
20
0
32
3
31.25
10
Art Agani
ISP Marigona
6C
14
6
18
2
32
8
30
11
Gerti Krasniqi
ISP Marigona
6B
11
5
20
0
31
5
29.75
12
Agon Zeqa
MAC Gjakova
6A
13
7
18
2
31
9
28.75
12
Esra Neriman Ünal
ISP Marigona
6C
11
9
20
0
31
9
28.75
12
Rea Dushi
ISP Marigona
6B
11
9
20
0
31
9
28.75
15
Nuran Gün
ISP Marigona
6B
12
6
18
2
30
8
28
16
Atdhe Dakaj
MAC Prizren
6A
11
9
19
1
30
10
27.5
16
Dea Gjevukaj
MAC Prizren
6A
12
8
18
2
30
10
27.5
16
Leart Bucaliu
ISP Marigona
6C
12
8
18
2
30
10
27.5
16
Orest Kryeziu
MAC Gjakova
6A
12
8
18
2
30
10
27.5
20
Hana Duraku
ISP Marigona
6B
10
7
19
1
29
8
27

7

Physics
English
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Mücteba Erdem Özcan
ISP Marigona
7C
19
1
18
2
37
3
36.25
1
Rigon Meleqi
ISP Marigona
7B
19
1
18
2
37
3
36.25
3
Eni Sahatqija
MAC Gjakova
7A
19
1
17
3
36
4
35
3
Fatih Hoxha
ISP Marigona
7B
18
2
18
2
36
4
35
3
Olt Sefedini
ISP Marigona
7A
18
2
18
2
36
4
35
6
Rijad Bajmak
MAC Prizren
7A
16
3
19
1
35
4
34
7
Fatih Qehaja
MAC Gjakova
7A
18
2
17
3
35
5
33.75
7
Hana Cakaj
ISP Marigona
7C
16
4
19
1
35
5
33.75
7
Müjgan Özyurt
ISP Marigona
7C
17
3
18
2
35
5
33.75
7
Vigan Buza
ISP Marigona
7C
18
2
17
3
35
5
33.75
11
Arsa Mustafa
ISP Marigona
7B
17
3
17
2
34
5
32.75
12
Art Lushaku
ISP Marigona
7A
17
3
17
3
34
6
32.5
12
Diella Doli
MAC Gjakova
7A
19
1
15
5
34
6
32.5
12
Leandra Luboteni
MAC Prizren
7A
15
5
19
1
34
6
32.5
12
Martin Muja
ISP Marigona
7A
18
2
16
4
34
6
32.5
12
Rrona Gorani
MAC Gjakova
7A
17
3
17
3
34
6
32.5
12
Suhejla Tahiri
MAC Prizren
7A
15
5
19
1
34
6
32.5
18
Yll Zatriqi
ISP Marigona
7A
17
1
16
4
33
5
31.75
19
Alegra Ahmetaj
ISP Marigona
7B
15
4
18
2
33
6
31.5
20
Adea Peci
ISP Marigona
7A
18
2
15
5
33
7
31.25
20
Anda Gashi
ISP Marigona
7A
17
3
16
4
33
7
31.25
20
Ayşe Özkurt
ISP Marigona
7C
14
6
19
1
33
7
31.25
20
Erdi Jakupi
MAC Prizren
7A
16
4
17
3
33
7
31.25
20
Ermir Isufi
ISP Marigona
7C
14
6
19
1
33
7
31.25
20
Olti Mehmetaj
MAC Prizren
7A
15
5
18
2
33
7
31.25
20
Rea Beqiri
ISP Marigona
7A
17
3
16
4
33
7
31.25

8

Physics
English
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Mert Jusufi
ISP Marigona
8A
20
0
20
0
40
0
40
1
Sena Sylbije
MAC Prizren
8A
20
0
20
0
40
0
40
1
Varis Rada
MAC Prizren
8A
20
0
20
0
40
0
40
4
Eron Sadiku
ISP Marigona
8B
19
1
20
0
39
1
38.75
4
Handan Özkurt
ISP Marigona
8A
20
0
19
1
39
1
38.75
4
Kerim Gjergjizi
MAC Prizren
8A
19
1
20
0
39
1
38.75
4
Klit Nushi
MAC Prizren
8A
19
1
20
0
39
1
38.75
4
Olt Gashi
ISP Marigona
8A
20
0
19
1
39
1
38.75
4
Robert Pira
ISP Marigona
8B
19
1
20
0
39
1
38.75
4
Vesa Shabani
ISP Marigona
8A
19
1
20
0
39
1
38.75
11
Fjolla Dobruna
MAC Gjakova
8A
19
1
19
1
38
2
37.5
11
Ibrahim Muzhaqi
ISP Marigona
8A
20
0
18
2
38
2
37.5
13
Erisa Shaqiri
ISP Marigona
8B
17
3
20
0
37
3
36.25
13
Gjin Haradinaj
ISP Marigona
8A
19
1
18
2
37
3
36.25
13
Orest Selimi
ISP Marigona
8B
18
2
19
1
37
3
36.25
16
Beren Baymaku
ISP Marigona
8B
19
1
17
3
36
4
35
16
Lyra Hapçiu
ISP Marigona
8B
18
2
18
2
36
4
35
18
Lum Zherka
MAC Gjakova
8A
17
2
18
2
35
4
34
19
Hasan Basri Yılmaz
ISP Marigona
8B
16
4
19
1
35
5
33.75
19
Vlera Kurtishaj
ISP Marigona
8A
16
4
19
1
35
5
33.75
19
Zhasmin Dodkhudoeva
ISP Marigona
8A
16
4
19
1
35
5
33.75

9

Physics
English
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Alfred Hadri
MAC Gjakova
9A
20
0
20
0
40
0
40
1
Diar Kamberi
MAC Gjakova
9A
20
0
20
0
40
0
40
3
Argjenda Celina
MAC Lipjan
9A
20
0
19
1
39
1
38.75
3
Elsa Morina
MAC Prizren
9A
20
0
19
1
39
1
38.75
3
Emira Karahoda
MAC Prizren
9B
20
0
19
1
39
1
38.75
3
Eron Imeri
MAC Gjakova
9A
20
0
19
1
39
1
38.75
3
Verona Sopa
MAC Lipjan
9A
20
0
19
1
39
1
38.75
8
Blendi Melenica
MAC Lipjan
9A
20
0
18
1
38
1
37.75
9
Alketa Mecini
MAC Lipjan
9A
19
1
19
1
38
2
37.5
9
Flori Vula
MAC Gjakova
9A
20
0
18
2
38
2
37.5
9
Penda Smajljaj
MAC Lipjan
9A
19
1
19
1
38
2
37.5
9
Ylber Galica
MAC Lipjan
9A
19
1
19
1
38
2
37.5
13
Dianë Demiri
MAC Lipjan
9A
19
1
18
2
37
3
36.25
13
Melahat Betül Şener
ISP Marigona
9A
17
3
20
0
37
3
36.25
13
Shega Uka
MAC Prizren
9B
18
2
19
1
37
3
36.25
16
Arbër Përboqi
MAC Lipjan
9A
18
2
18
2
36
4
35
16
Dren Kastrati
ISP Marigona
9B
17
3
19
1
36
4
35
16
Erda Spahiu
MAC Prizren
9A
17
3
19
1
36
4
35
16
Gresa Brovina
MAC Gjakova
9A
18
2
18
2
36
4
35
16
Sümer Berk Şener
ISP Marigona
9A
18
2
18
2
36
4
35
16
Tringa Rexhepaj
MAC Lipjan
9A
17
3
19
1
36
4
35

Biology & Chemistry General Assessment Test Answer Key – 12.12.2017

#
6
7
8
9
10
10p
11
12
1
C
B
D
C
C
C
D
A
2
D
D
D
B
A
D
A
D
3
A
D
C
A
B
A
B
B
4
B
D
A
C
C
B
D
A
5
D
D
D
D
D
B
C
B
6
D
B
A
A
D
C
C
B
7
B
D
B
C
A
D
C
D
8
C
C
A
A
D
B
D
D
9
B
B
C
B
B
A
C
D
10
D
B
A
A
A
D
B
A
11
A
D
D
D
B
A
B
D
12
A
C
A
A
D
B
C
D
13
B
D
D
B
B
D
C
A
14
D
B
C
C
D
B
B
C
15
B
B
B
B
B
A
C
B
16
A
A
B
C
D
C
A
D
17
C
A
A
B
D
C
B
D
18
B
C
D
A
C
C
D
A
19
D
B
C
D
C
B
A
D
20
C
C
C
A
D
B
B
B
21
C
C
A
C
C
C
B
22
B
C
C
D
A
D
C
23
D
D
D
D
D
D
B
24
A
B
D
D
B
D
25
B
A
C
A
A
D
C
26
C
D
A
B
A
C
D
27
D
C
D
C
D
C
A
28
D
D
C
D
B
D
D
29
B
B
B
B
C
D
D
30
C
D
D
A
C
A
B
31
A
C
B
C
A
D
B
32
D
B
B
A
B
A
A
33
A
C
A
D
B
C
C
34
B
A
C
D
C
C
A
35
C
B
D
C
C
B
C
36
D
D
A
B
B
B
B
37
C
C
B
D
D
D
A
38
A
B
D
B
B
C
C
39
B
A
D
B
C
B
C
40
A
D
C
A
A
A
D

Paper shoes

The kindergarten group “Flowers” learned something new today. Each child did a shoe out of paper and they practiced how to tie the shoes.

More photos